Късметлиите, работата в Happy и още нещо

74497___gustavorezende___Kids_6_03В дъждовен летен ден съзирам монета от един лев да стои пред мен. Навеждам се да я взема и си казвам, че ще имам късметлийски ден. Изправям се и слънцето съзирам, днес е време позитивното да инициирам. Вълнувам се безкрайно, а всичко започна от една щастлива случайност :).

Историята с намирането на левчето се отнася за една моя скъпа приятелка. Нека първо ви разкажа за нея. Тя е зодия близнаци и ако това не ви говори нищо, ще трябва аз да ви подскажа мъничко – това значи, че е много общителна. Обича хората и те нея, може да завърже непринуден разговор с всеки. На улицата е спирала непознати, които разхождат кучетата си просто така – говорят си все едно са първи приятели. Тя обича кучета. Общо взето един много позитивен човек, който винаги гледа на живота с усмивка. Да бъде сред хора е просто нейното призвание, идва й отвътре да комуникира. Какво да ви кажа – роден талант :).

Имахме среща по обяд в деня, в който намери монетката. В момента, в който е вдигнала левчето, дъждът наистина е спрял. Веднага го е приела като някакъв знак. Случайностите не спират дотук обаче. В същия ден имаше интервю за работа и точно там е отивала, когато е срещнала един стар наш познайник от училище, по когото си падаше едно време. Всъщност той я е познал и се заговорили, накрая си разменили номерата и така. Следва самото интервю – там пък интервюиращата се оказва нейна позната, забравих вече откъде. Получава се един низ от щастливи случайности, а защо щастливи, ще разберете след малко.

Интервюто, както може би се досещате, беше за работа в Happy, като сервитьорка. По думите на моята приятелка е минало добре, в което аз лично не се съмнявам. Все пак тя има опит в тази професия, приветлив човек е, работи много усърдно и се отнася сериозно към всяко начинание. Вписва се в профила на идеалния служител, нали :)? Естествено я взеха и преди да си помислите, че се е уредила с връзки, заради нейната позната, ще ви кажа, че в Happy си имат една програма, при която всеки служител може да препоръча свой приятел да работи във веригата и дори за това получава бонус. Така че това си е част от фирмената им политика по отношение на персонала.

От няколко месеца вече приятелката ми работи там. Колкото повече часове изработваш, толкова по-висока е заплатата в Хепи. Там обичат да мотивират служителите си и то не само по финансов начин. Предлагат ти програма за кариерно развитие, където те обучават по техните стандарти и така повишаваш квалификацията си, с което и заплатата ти расте. Щом видят, че искаш да останеш при тях, са готови да инвестират в теб време и пари, пращайки те на външни обучения, увеличавайки заплатата и социалния ти пакет и третирайки те като част от семейството.

А що се отнася до споменатия младеж по-горе, там нещата също имат положително развитие. Сещайте се 😉

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply