Да даряваш е сила

darqvaneМного от всеки ден си затварят очите за страданието на другите – мислейки само за себе си, и как само те да бъдат по-добре. Това обаче не ни е в природата на нас хората. Ние не сме вълци-единаци, а живеем в общности и би следвало всеки да се интересува от другия. Да, ама не. Или поне не винаги. Много неща влияят на това ни умение за състрадание. Изисква се истинска сила, за да не позволиш на обстоятелствата в твоя живот да те откъснат добрината ти, която те прави истински човек. Затова смятам, че хората, които даряват, и които отделят от времето и енергията си да помагат безвъзмездно на други, са много силни хора.

Един такъв човек за мен е Ива Механджийска, която наскоро основа своя фондация – „Аз съм“, чиято цел е да помага на изоставени деца, хора с увреждания и тежки заболявания. Тя вече е набрала солидна база от приятели и известни личности, които застават зад каузите й, като например Никол Станкулова, Диляна Попова, режисьорът Николай Мутафчиев, Светльо Кантарджиев, и други. Всички те допринесоха на предколедния търг, който бе дело на фондацията и където популярни лица подаряваха свои ценни вещи, които да се продадат на търг. Средстата, събрани от него, са отишли за една по-топла коледа на децата от няколко дома за сираци. Самата Ива Механджийска е човек, който е преминал през много, затова в нейния случай твърдението ми за съпричастността и силата важи с пълна сила.

Много хора питат как можем да оправим страната си? Според мен единственият начин е този – да станем толкова силни, че да ни пука дотолкова, че да даваме от себе си, за да променяме в името на всички.

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply