Визуализирай новите възможности

VisualizeНовогодишното ми пожелание към вас е да визуализирате новите възможности, т.е. нещата, които искате да ви се случат. Така програмирате мозъка си да се стреми към тях. Това важи с особена сила за онези, които са развили модел на мислене, който ги тласка към постоянна тревога за нещо и ги спира да живеят живота си пълноценно.

Естествено, че те не искат ежедневно да изпадат в тревожни състояния, но мозъкът им някак все натам клони. Трябва да разчупят този модел (не казвам, че ще е лесно) с визуализация не на лошото, което може да се случи, а на хубавото, на новите възможности, които ги очакват зад ъгъла.

Истината е, че повечето тревоги са само в нашата глава. Голяма част от опасенията ви просто няма да се случат. Тогава какъв е смисълът да си измисляте евентуални неприятни последствия и да се тревожите за тях? Така се натоварвате излишно и не може да видите хубавата страна на живота. Представете си тревожните ви мисли като черния облак, който закрива слънцето. То е там и чака да изгрее, но това може да стане само с ваша помощ.

Мисля си, че хората, които постоянно се тревожат за нещо, са развили техен си защитен механизъм на обмисляне на всеки един лош вариант, за да могат при случването му вече да са измислили как евентуално да излязат от неприятната ситуация. Представете си колко изтощително е това. Тази схема непременно трябва да се разчупи и да се направи място за позитивните визуализации.

Google+ Comments

Tags: , , , ,

Leave a Reply