Традиционни дестинации за меден месец

Ако сте стигнали дотук, то поздравления! И всички заживели щастливо до края на дните си – нали така се казваше в приказките 🙂 Какво е един сватбен ден без естествен завършек, т.е. меден месец. Жалко само, че почивката не трае цял месец, но е една заслужена ваканция в началото на брачния живот.

13-SantoriniСред гърците се носи шегата, че Санторини е по-разпознаван на картата дори от самата Гърция. Местните са свикнали с туристи, затова и са изключително дружелюбни към тях. На островите може добре да си похапнете ястия с хубава морска храна, свежи зеленчуци и зехтин. Агнешки шишчета и октопод на скара са нещо традиционно там. Няма как да пропуснем емблематичната  белотата на сградите, с която е известна тази дестинация.

Друга традиционна дестинация за меден месец е Венеция. Водни канали между стотици малки островчета на фона на богата архитектура. Представете си се с половинката си в гондола, а талантлив цигулар ви свири нежна мелодия. Може би точно тук се крие прословутата венецианска романтика. Казват, че във Венеция може лесно да се изгубиш заради многобройните малки улички, така че не се изпускайте един друг от поглед.

Една от най-предсказуемите дестинации е Париж. Все пак той си е заслужил името “град на любовта” с цялата романтика, която блика оттам. Снимка на двама целуващи се младоженци пред Айфеловата кула е задължителна. Елегантността и класата за също запазена матка на Париж, така че внимавайте какво носите, докато сте там. Не пропускайте да пийнете кафе в някое от многобройните шикарни парижки кафенета. Аз лично задължително бих отишла в Laduree, за да опитам истинските, оригинални макарони.

Google+ Comments

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply