Рядко красивите и изтънчени дами

classy-woman-casual-eleganceНе е лесно в днешно време да срещнеш красива, умна, изтънчена и стилна жена, която знае как да се държи като дама сред хора. Цялата поп култура погълна един важен за обществото етикет, а и пример, подходящ за подражение за подрастващите. Този идеал прогресивно замира, а според мен е от огромна важност.

Не съм с предразсъдъци, че такива жени се срещат само в определени професии или поприща… Моя позната например, дълги години беше модел до 2006г в Джей Моделс (когато беше закрита агенцията), но това не й пречеше да държи високото ниво, за което говоря по-горе.

Чалга културата, заедно с американския поп, според мен заличава нормалното възпитание и примери за поведение, а това е тъжно. Не че и в чалгата няма стойностни жени – никой не може да оспори „кралското“ място на Глория, която знае как да се държи на ниво – но повечето еднодневки са направо пошли … Едновременно с това от списания ни заливат и с невъзможни за достигане по „перфектност“ фотошопнати модели, които направо стават идоли на четящите „Космополитън“ десетокласнички.

Красотата, чарът, изтънчеността, добрият стил и маниери – само те могат да привлекат един интелигентен мъж. Ако повечето жени нямат и помен от тези качества, нека не се чудят защо и как „най-хубавите ябълки ги ядяли прасетата“. Дали пък наистина са най-хубавите? Не съм много сигурна.

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply