По-добре един, отколкото трима кредитори

centre-people-work-banner-university-worcesterНеприятно е да си длъжник. Още по-малко, когато три банки ти дишат зад врата. Това се случи на братовчедка ми. Наистина много лоша ситуация. Дори роднините да помагаме финансово, тя винаги е била доста не пресметлива, що се отнася до пари. Мисля, че изпадна в дългове, когато фирмата на мъжа й мина от печелившия ъгъл в непечелившия. Бе свикнала да харчи много и когато вече не можеше да поддържа стандарта си пред приятелите започна неразумно да прибягва до банковите кредитни услуги. Точно какво е вземала и как се случи техен длъжник не мога да кажа. От една страна беше спокойна, че точно когато се случи в най-голямо затруднение банките не я безпокояха. Дори си мислеше, че са я забравили. От друга много се притесняваше, че започнат ли да й звънят от отделите по събиране на кредити, няма да смогне да изплаща и трите.

В един момент получи очакваното обаждане, след което видимо й олекна. Оказа се, че компанията за събиране на дългове е ЕOS Матрикс, чиито управители поне на мен са познати лица – Тихомир Вълчев, с когото наскоро бях чела интервю в престижно издание за финанси, и Райна Миткова-Тодорова – председател на Асоциацията на колекторските фирми. Служителката им се свързала с нея, за да я уведоми, че вече има не трима кредитори, а един – ЕOS, която изкупила дълговете й. Изготвиха й подходяща програма за да погаси вземанията си. Тя, разбира се, изяви желание да си оправят сметките, тъй като не искаше дълговете да лежат върху нейната или репутацията на мъжа й. Освен това, от EOS са били така добри да й направят отстъпка от дълга, в отговор на нейната лоялност.

Е, драги ми блогъри, най-важното за един човек е неговото усещане за себе си и за своята пълноценност. Случилото се с братовчедка ми е пример за това как дори неприятни неща като събирането на дългове могат да се договорят и превърнат в една най-обикновена финансова сделка – без напрежение и поводи за притеснения.

Google+ Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply