Носите ли работата си у дома?

Ако е ДА – защо? Ако е НЕ – кога? И схемата продължава на долу с възможни варианти като отговори и допълнителни въпроси.

work-from-homeВ интерес на истината почти всеки втори средностатистически българин носи работата със себе си, дори когато се прибира у дома. Дали това ще е под формата на доработване – дописване, дочитане, или просто не е успял да отърси мислите си от преживяното през деня и мозъкът му продължава да търси начини за разрешение на проблеми, да твори идеи или прави сметки. Това е много затормозяваща, натоварващи и излишна информация.

Трябва да призная, че в началото на трудовата ми кариера редовно мислех и говорих за работата си у дома. Носех си папки, за да отметна повече неща и да направя по-добро впечатление, или пък просто защото не съм предала отчета в посочения срок и е трябвало бързо да го довърша. С времето обаче се научих, че задълженията в офиса, трябва да си останат там. Вкъщи е място за почивка, и за да съм свежа, с нови сили и пълноценна през следващия работен ден. Почивката е незаменима и полезна както за тялото, така и за мозъка, независимо дали върша домакинска работа, спортувам или спя.

Освен това, работата не е всикчо в този живот! Оставете задачите си на бюрото и обърнете внимание на хората, които ви обичат и очакват включване от вас след края на работния ден. Споделете времето си с децата, близките или само с любимия човек, защото те са важна част от живота ви.  Отделете поне час за себе си, за да се почувствате наистина специални. В крайна сметка – заслужили сте си го 🙂

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply