Наръчник за пазаруване по интернет

online-shopОтдавна съм се зарибила по Интернет пазаруването, най-вече от ebay и от разни китайски сайтове за дрехи и аксесоари. Дълго се чака, докато поръчката пристигне, около месец, но всеки път като трябва да ходя до пощата имам чувството, че имам рожден ден. Понякога даже аз самата забравям какво съм поръчала и се самоизненадвам, като отворя пратката.

Имам късмета да съм с размера на китайските момичета и дрехите, които поръчвам, почти винаги ми стават. Все пак чета и отзивите под съответния продукт, както и размерите. По принцип, ако се поръчват дрехи от китайски сайт, те трябва да са с един размер по-големи. Това е нещо като правило. Да, има риск да пристигне нещо, което не ти става, но цената му е нищожна в сравнение с дрехите от мола например. Винаги може да го подариш на някой. За връщане обратно в Китай не може и да става дума, защото ще излезе солено. Аз лично веднага пиша на продавача или сайта, от който съм поръчала продукта. Повечето от тях подхождат с разбиране – или ми връщат част от сумата, или ми пращат нова дреха.

Редки са случаите, в които ми отказват съдействие. Тогава отварям диспут в PayPal и те винаги отсъждат в моя полза. Продавачите в ebay разчитат много на позитивен feedback, така че ако не съм доволна, мога да им оставя негативен и да им падне рейтинга. Ето защо там винаги ми влизат в положение, ако не съм доволна от дадена вещ. Никога не поръчвам обувки или дънки, защото смятам, че там вероятността да сгрешиш размера си е по-голяма, независимо дали си гледал описанието. Поръчвам само тениски, ризи, блузи, пуловери, рокли и поли. Харесва ми това, че когато поръчвам онлайн, шансът някой да има същата дреха като моята е малък, а и изборът е огромен.

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply