Намери коледния дух

Тази година коледният ми дух е на макс. Може би защото отдавна украсих елхата и всеки път като я видя със запалени светлини настроението ми се повдига. Харесва ми как покрай Коледа хората стават някак по-добри и дружелюбни. Но има и такива, които трудно намират коледното си настроение. Днешната статия е за тях. Моят универсален съвет е да се заемете с украсяване на дома с лампички, гирлянди, фигурки в духа на празника и каквото и да е друго, стига да е тематично. Може и сами да изработите украсата – в интернет е пълно с идеи какво и как може да направите.

6_unconventional_colors-longМоето златно правило за коледна декорация е да не я усложнявате прекалено, т.е. да не прекалявате с количеството и смесицата на цветове. Така хем няма да похарчите купища пари за украса, хем домът ви ще изглежда елегантно и изискано. Тази година съм предрешила елхата в 3 цвята – синьо, бяло и сиво. Гирляндите и играчките са всичките в тези цветове. Щеше ми се да имам от онези големи прозорци, които са от пода до тавана, за да сложа елхата до тях и тя да създава настроение на минувачите отвън. Миналия ден видях такова коледно дърво през нечий прозорец и много ми хареса.

Друг начин да се потопите в коледно настроение е да украсите себе си. Аз тази година си взех една пижама с мотиви, подходящи за празника, както и пухкави чорапи, които да й пасват. Всичко е на снежинки и много ме радва като облека този ансамбъл. Имам и един коледен пуловер, който нося, когато започне декември месец, не по-рано. И него много си го харесвам.

Не знам дали сте намерили коледното си настроение вече, но пък нищо не пречи да опитате с горните съвети. Ако не стане, ще мислим нещо друго :).

Намери коледния дух
Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply