Музика за концентрация и релакс

Не малко колеги от офиса се оплакват, че от несвършващите проблеми и ангажименти, които висят всеки месец над главата им като Дамоклев меч – сметки, данъци, такси, грижи по детето, съпруга, роднини с високо кръвно и прочие, прекарват неспокойни нощи и чувстват перманентна умора. Недоспиването води до постоянна отпадналост, липса на концентрация и съответно невъзможност за пълноценност през работните часове.

Разбирам отлично как се чувстват, тъй като не малко пъти и аз съм седяла свлечена и изцедена на работния стол пред бюро пълно с крещящи задачи – коя от коя по-важни и значими. За да избегна поспаливостта, която ме наляга всеки следобед, постоянната отпадналост и концентрация колкото на мушица еднодневка, започнах да пия повече кафе, да си пискам силна, крещяща направо музика на служебните слушалки. Ала ефектът е временен, дори понякога музиката повече влошава нещата, тъй като  допълнително ме изморява. Докато не открих, че в голямото You Tube море някои потребители са помислили и за хора като нас – с проблеми в концентрацията и не умеещи много ефективно да се спарят със среса. Попаднах на няколко трака с музика за концентрация при учене и работа. Тоновете са неутрални, успокояващи и действително действат благоприятно на мозъчната дейност.

Публикувам едно от парчетата, а в дясна колона в препоръчани ще откриете още подобни рефрени. Изберете сами с кой ще се почувствате най-добре.

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply