Мисълта стопира действието

Имаше една така приказка, че ключът към успеха е да започнеш още преди да си готов. Придържам се към тази мисъл.

keep calmАко направите нещо, какво и да било, още преди да сте подготвени, възможността нещата ви да се получат идеално е много по-голяма. Освен това ще научите много за себе си и разберете, че съзидателната сила не е подвластна на мисленето, колкото на самото действие. Искате доказателства? Четете сега:

Колко често плановете ви са се променяли, макар да сте ги обмисляли дълго и с много внимание? Винаги се случва нещо в последния момент, което ви проваля и разваля настроението. Дългото пресмятане на риска от стъпките, които сте решили да предприемате, ви бави, а вие все не намирате смелост,.. двоумите се. Допускате лошите мисли да завладеят съзнанието ви, оставате чувството, че сте неподготвени, да ви отдалечава от крайната цел. Животът тече около вас, вие изпускате шансове, губите и възможността да се развивате. Винаги сте крачка назад. Това се отразява на самочувствието ви и рефлектира върху начина ви на живот.

Затова, започнете да приемате безстрашно предизвикателствата на живота. Бъдете спонтанни и се оставете на случайността за разнообразие. Понякога това е доста по-здравословно, защото ви измъква от скуката и постоянната тревожност. Преживявате емоциите, за които само четете в книгите и гледате по телевизията.

В този ред на мисли ви пожелавам за новата година да бъдете по-уверени и да не му мислите много. Предпазливостта е чудесна, но така как ще ви се случват приключения?

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply