Кога е време да започнем да се обличаме като възрастни?

Започвам с клишето, че по дрехите те посрещат. Убедила съм се, че това е напълно вярно. Може да нямам дълъг житейски опит, но от този, който е зад гърба ми, мога да кажа, че облеклото има значение, за да те приемат на сериозно, където и да било. Умът идва после. Естествено, дрехите трябва да са подходящи за мястото, където отивате. Поведението също трябва да е съобразено със средата, в която се намирате. На теория тези неща звучат логично, не са трудни за прилагане на практика, но първо трябва да ги осъзнаеш. По-лесно е, когато някой ти ги каже, вместо сам да стигнеш до това заключение.

office-wear-ideas-20Да кажем, че сте младо момиче, което току-що е излязло от университета, нямате никакъв професионален опит и си търсите работа. По правило не може да отидете на интервю облечени спортно особено ако кандидатствате в сериозна компания. У нас тези неща са малко размити, честно казано, но такива са изискванията на бизнес протокола. Моят съвет е изберете по-елегантно облекло, за да изглеждате по-представително. То не би навредило, докато при обратния случай съществува такава възможност. Поведението ви, както казахме, е следващата стъпка – то трябва да е зряло, а не детинско. Все пак вече сте голям човек и държанието ви трябва да отговаря на възрастта.

При мен осъзнаването, че трябва да се обличам като възрастен, дойде сравнително късно и то по някакъв съвсем естествен начин. Започнах да се интересувам от мода, от съчетаване на цветове и аксесоари, да подбирам дрехите си и т.н. Бих определила сегашния си стил като елегантен и изчистен, като този на жената от снимката. Той допринася за това не само да се чувствам като професионалист, но да изглеждам като такъв.  Примерно не нося маратонки на работа, защото някак не ми се връзват в работна среда, въпреки че мои колежки носят. Спортните обувки са за ежедневието извън работа. Това си е лично мое виждане на нещата.

И за да отговоря на въпроса от заглавието – тогава, когато вие решите, че е дошло време; когато вътрешният ви глас го подскаже 🙂

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply