Книги за оцветяване за възрастни

Като бях малко дете, обожавах да оцветявам книжки. Редовно имах в себе си моливи или флумастри и молех майка ми да ми избира нови книжки за рисуване. Помня как за една Коледа си бях пожелала именно флумастри в над 60 цветя и много се зарадвах, когато Дядо Коледа ми донесе именно такъв подарък.

Скоро след това започнах училище, където много повече използвахме водни боички и се учехме на нови техники. Дори в тинейджърските си години продължих да рисувам, но само с графитен молив и тънкописец. Докато в един момент животът не ме повлече и това ми хоби постепенно заглъхна…

hand-coloring-book-720x465Сега обаче гледам, че по книжарниците са се появили някакви нови книги за оцветяване за възрастни. Общото при тях е, че са с по-сложни картинки от детските и имат много повече детайли. Но принципът е същият – взимаш молив или друго по избор и започваш да запълваш белите пространства, както прецениш за добре. Подбираш цветовете, стараеш се да не излизаш от очертанията и се вглъбяваш в текущата си дейност. Мисля, че заради това се водят антистрес книжки. Защото се занимаваш с нещо пипкаво, творческо и се абстрахираш от случващото се около теб.

Според мен идеята за подобни книжки за оцветяване за възрастни е страхотна. Хората имат нужда от нещо такова, което да отвлича вниманието им. И ми харесва, че е занимателна дейност. Според мен всеки човек има нужда от хоби, което да запълва времето му и да го разсейва, но не хоби като компютърни игри или гледане на телевизия. Мисля си за нещо по-творческо като рисуването и писането. Дори колекционирането на марки ми се връзва, но не и следенето на поредния ТВ сериал.

Google+ Comments

Tags: , , ,

Leave a Reply