Капризните, но изящни орхидеи

Ако трябва да сме честни, не бихме определили орхидеите като едни от най-непретенциозните цветя. И те си имат своите капризни настроения и ако искате такова цвете да краси дома ви, трябва хубаво да се постараете. Само поливане няма да е достатъчно. Ще се нуждае и от слънчева светлина, но не директна, и от много грижи.

Орхидеите идват в най-различни шарки и има толкова много видове, че няма да може да запомните имената на всичките. Ето колко са разнообразни, но едно нещо е сигурно – ароматът им е божествен. Не можем да отречен, че на вид орхидеята изглежда елегантно, а оттам и да предположим, че не е лесна за отглеждане.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAПриложението на орхидеите не е само като цвете, което да краси дома ни. В Китай те се изплезват и за целите на медицината. Например от орхидея Дендробиум нобиле се приготвя екстракт след изсушаването й, който помага за укрепване на костната система, бъбреците и стомаха. Той също така дава енергия, а едно време китайците вярвали, че помага за удължаване на живота. Там те се приемат като символ на приятелство, плодовитост, изящност, изтънченост и морална сила. Много значения се побират зад красотата на едно цвете. Ако не знаете, ванилията също се извлича от определен сорт орхидея.

Елегантна и деликатна, с един поглед към орхидея осъзнавате, че тя е специална. Има си характер, ще ви заплени с кралския си аромат и ще ви се иска да се наслаждавате на удивителната й красота завинаги.

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply