Как изглежда приятелството на 27?

8-truths-about-female-friendshipНа 27 вече се предполага, че човек трябва да е осъзнал кой е, да си е намерил стабилна работа, а може би и да е създал семейство. Вече не е като да си в училище или университет и да имаш много свободно време. Затова и комуникацията с приятели протича по-често в скайп, вайбър или фейсбук, отколкото на живо.

Предполагам всички имаме приятели от университета, които живеят далече или дори в чужбина. Тях така или иначе няма как да ги виждате често, но искате да запазите приятелството си. Ето къде са най-полезни платформите за писане на съобщения. Благодарение на тях поддържате връзка и си оставате близки.

С останалите, които живеят в града, се срещате най-много веднъж седмично и то, ако може, в почивен ден, защото след работа просто не ви се върши нищо и не ви се ходи никъде, искате само спокойствие и релакс, за да се заредите с енергия за следващия работен ден. В останалото време пак прибягвате към Viber, Facebook или Skype.

Приятелството на 27 е свързано в много сватби и кръщенета. Всички изведнъж започват да се изпоженват, та чак не можеш да смогнеш от ходене по сватби 😉 След това се появяват и деца. Ежедневието става все по интензивно и изпълнено със задължения, но приятелствата, които си заслужават, продължават.

Вече не живеем със съквартиранти, а сами, с половинката си или с нея и децата. Няма го времето на среднощните разговори за какво ли не, на спонтанните излизания, на безгрижните дни. Но на този етап тях вече сме ги надживели, нищо че си ги спомняме с умиление.

Приятелството на 27 е да приемем, че по-често ще виждаме колегите си от работа, отколкото дългогодишните си приятели. То става някак и по-спокойно и улегнало, както и ние самите.

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply