Как американците гледат на брака?

True-Love-with-a-Happy-MarriageНякои смятат, че бракът е отживелица, други продължават да го подкрепят. Всеки има право на мнение, затова няма да заклеймяваме нито едните, нито другите като неправи. Разбирането за брака се мени според епохата, в която живеем, а в днешно време очакванията спрямо него са високи, затова е и по-трудно на женените да останат такива за дълго. Ако ви е любопитно да разберете как са се случвали браковете в Америка преди и сега, продължавайте да четете.

Допреди 1850 година бракът в Америка рядко е бил по любов. Девойките са се женили по причини като закрила, подслон или храна, а емоционалната връзка между съпрузите идвала като приятно допълнение. Жените тук били в подчинено положение, а зад един на вид мирен брак можело да се крие жестокост, която също оставала скрита.

Това се изменило, когато хората започнали да напускат фермите и да се насочват към градовете, където заплащането било по-високо, а работните часове по-малко. Това значило, че американците имали повече свободно време, а в партньора, с когото да го прекарат, вече търсели любов и разбирателство.

С напредъка на модерните времена, към 60-те години на 20 век, бракът започнал да се превръща не в задължителна важна стъпка в живота, а просто в още една възможна опция.

И така стигаме до днес, когато бракът за тези американци, които вярват в него, е начин за самоизразяване, където те не търсят просто любов, а и чувство за лично удовлетворение. Очакванията за брака стават много по-големи и комплексни. Партньорите искат да се допълват взаимно, да намерят себе си в брака и той да ги движи напред и в живота. Но когато искаш много, трябва да даваш също толкова, за да се получи.

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

One Response to “Как американците гледат на брака?”

  1. Nightwish for ever Says:

    Много интересно било в Америка. Разликата е, че хората там изкарват повече пари и могат да вдигнат не по една, ами по 5 сватби, ако искат. У нас дори да имат желание двама души да се оженят, трябва да инвестират в сватбата си поне 10-15 хил. лева. Въобще не са малко пари това…

Leave a Reply