Изпращам Зимата, идва Пролетта

Време е за пролетното почистване! Отварям широко прозорците, тупам тежки одеяла и килими. springcleaningМия стъклата, дори понякога освежавам с латекс стените. Разтоварвам гардеробите и пренареждам дрехи. Изхвърлям всичко ненужно по шкафовете и освобождавам място за свежи идеи.

Като си направя една равносметка, гледам, че през изминалите месеци съм складирала истински боклуци. Време е за изхвърляне на стари тефтери, на които съм отбелязвала интересни зимни хрумки, списъци за багаж за екскурзии и подобни. Оставям само онези със записки на рецепти и полезни съвети. Най-много за изхвърляне са изхабени химикали и изписани моливи, както й острилки, които вече не острят, гумени ластици, свършващи колела тиксо и други канцеларски материали. Освобождавам се и от картонени кутии от подаръци и парфюми – колкото и да са ми харесвали, когато са ми ги подарявали, не може вечно да стоят и да заемат място, плюс това аз не съм Плюшкин, така че… без много да му мисля в боклука, заедно с всичките му панделки, гланцирана хартия и украсителни атрибути.

След като съм привършила с изхвърлянето идва ред на преподреждането. Зимните вълнени дрехи изпирам и слагам най-отзад на гардеробите като запазвам само една-две по-плътни блузи, ако съвсем случайно задуха и завее, но едва ли – тази година така и нямаше истинска зима. Последно вадя по-леките обувки и сега е времето да се погрижа за паднали токове и скъсани или отлепени аксесоари. На върха на самия край, след като съм приключила с всичко, отивам на фризьор и подстригвам косата. Слагам новата прическа като част от пролетното почистване, защото винаги съм свързвала края на зимата с началото на нещо ново. Затова мисля, че с приключването на сезона, приключвам и предишната година. А новото е за късмет. И така, след като всичко мине по реда си съм готова за пролетни приключения!

Google+ Comments

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply