Homemade… артдом

Мисля, че напоследък съм започнала да се впечатлявам от жилищата на хората. Сигурно и на вас ви се е случвало да влезете в дом, от който лъха неподражаем уют – резултат от уникална по рода си атмосфера. На мен ми се случва поне веднъж месечно, когато гостувам у една приятелка. Нейният дом не представлява нищо, кой знае какво на пръв поглед – нито е голям, нито луксозен. Особеното е, че е обзаведен с ръчно изработени мебели.

1535692_10202272711832595_993607412_nПриятелката ми е от онези сръчковци, които с много въображение успяват да превърнат дори и старата и неизползваема вещ в красива нова мебел. Ще ви дам пример: Стара щайга, измъкната от кой знае кой ъгъл стои в предверието гордо изправена на пода, превърната в своеобразен шкаф. Отгоре й се мъдри поставка за писане и красиво оформено от подръчни материали приспособление за оставяне на бележки. В щайгата напреки е поставена преграда  – рафт с подредени няколко издания за пътуване. Трапезарията се състои от маса с различни стари столове, толкова добре лакирани и лъснати, че ако не знаех, че са стари сигурно щях да си помисля, че са последен писък на вътрешния дизайн. А помните ли онези стари щори, които се завиват вертикално? Няма да ги познаете, обработени с много желание с бои, налепени с всякакви флорални елементи. На терасата бурканите играят ролята на цветни свещници. Банята има прекрасен вид с ивица от налепени речни камъни, а холната маса представлява стар куфар с монтирана стъклена плоскост отгоре й.

Честно казано се възхищавам на онези, които с малко са постигнали много. Често семплите и простички неща внасят повече топлина и създават задушевна атмосфера, отколкото  луксозните домове, в които са вложени много средства, но изглеждат голи и студени.

Google+ Comments

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply