Електронни учебници?

Наскоро с една приятелка си припомняхме времето, докато учехме. Сетих се за това какво е да си ученик или студент и всички перипетии, с които ни се налагаше да се справяме. Не говоря само за ученето, изпитите и задачите, които имахме.

estudentbookСетих се в контекста на разговора, че имам книги и учебници, които по една или друга причина съм си купила през онези не толкова далечни години. По една или друга причина се оказа, че тези книги вече въобще не ги отварям и не ми трябват, а съм дала за тях не малка сума пари.

Хрумна ми, че ако сега ми се наложи да си ги купувам наново, бих била много по-склонна да си взема електронен вариант, отколкото хартиен. Все пак в един учебник ми трябва съдържанието. Искам да го прочета и да си науча за изпита, а не да го съхранявам до края на живота си. Не сте ли съгласни, че за някои учебници особено, ако са само с текст и без изображения, наистина ще е много по-удобно, ако ги има и в двата формата? Електронните ще са малко по-евтини и следователно по-достъпни, защото не винаги имаме и излишна сума пари в момента. Освен това ще ги пренасяме много по-лесно, ще можем да учим навън, докато пътуваме, на спирката и т.н. Няма да ни тежи излишно и няма да ни зеама физическо пространство в дома. Да не изключваме и че няма да се случва ситуация като в библиотеката – друг човек е взел книгата и не се знае кога ще я върне. Ако си е наша, ще е винаги на разположение.

Замислете се над това. Мисля, че е добра идея.

Електронни учебници?
Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , ,

Leave a Reply