Циганско лято

Ако трябва да вярвам на синоптиците и да се осланям на времето днес, май наистина ни очаква есен, скрита под маската на циганското лято.

runningСутрините са хладни и не можеш да излезеш без яке или друга връхна дреха. Същевременно след обяд значително се затопля и е перфектно за разходки. Така хубаво напича, че не ти се стои нито на работа, нито у дома, а за учениците не ми се мисли как издържат на училище въобще.

Да ви кажа под секрет обаче на мен ми се излиза навън, но не за да се разхождам, а за да бягам. Не е, защото тичането е модерно в последно време, а просто защото искам. Именно такова време харесвам. Топло е, но не е студено, а по-скоро приятно хладно. Обуваш анцуга, слагаш маратонките и тръгваш. Маршрутът може да ти е еднообразен или да го променяш всеки път. Въпрос на избор, както се казва.

Не ме интересува, че му казват циганско лято, след като за мен времето е перфектно. Преди 1-2 седмици беше направо студено и дъждовно. Не бях готова да вадя ботушите, а изглеждаше сякаш са необходимост. Сега обаче всичко е перфектно.

Само да нямах толкова много работа и задължения и да ми бяха свободните дните, щях по цял ден да тичам и да си правя спринт обиколки.

Google+ Comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply