Чистофайница

 Познавате ли дама, която е „чистофайница” или иначе казано маниак на тема чистота ? Аз имам такава приятелка и при нея положението е трагично. Тя по цял ден само чисти и бърше. Като момиче беше също много чиста и подредена, но след като се омъжи стана по-сериозно.

Приятно е, когато домът ти лъщи от чистота и свежест, но чак пък толкова. Имам чувството, че тя хваща прашинките във въздуха. Постоянно бърше прах и пуска прахосмукачка. Честно казано никога не съм виждала в дома й нещо разхвърлено или занемарено. На съпруга й му е доста трудно, тъй като мъжете по принцип са по-разхвърляни. Представям си как ли му се кара, ако нещо не е на мястото си, или не забърши масата след хранене.

Сега вече си имат рожба и въпреки моите предположения, че нещо ще се промени, не стана така. Не знам как освен за бебето намира толкова време за чистота на дома си. Аз също обичам моят дом да бъде чист и подреден, но не полагам толкова грижи за него. Темата за чистотата не се е превърнала във фикс идея. Пускам прахосмукачка два пъти седмично и през ден бърша праха от мебелите. Може би съм по-мързелива J.

Колкото до дрехите много държа да ухаят на свежо и да са чисти. Може би в това прекалявам, като често ги пускам на пералня. Е, все пак всеки си има своите слабости и странности. Няма проблем, стига с тях да не дразним околните.

Google+ Comments

Tags: , ,

Leave a Reply